Bestudeer de geschiedenis van games!

Als je gamedesigner wilt worden is het belangrijk dat je oude games en de geschiedenis van games kent (en ja er was een tijd voor de Nintendo Gameboy 😉 ). Bekijk bijvoorbeeld eens deze video of beter: speel een hoop retrogames (bv. via mame of bij het spelcomputermuseum in Zwolle).

Het eerste begin

Velen denken dat Pong de eerste videogame was, maar dat klopt niet. Het was wel een tennisgame:

`

En de eerste versie van Pong:

Het mooie is dat je als gamedesigner veel van oude games veel kunt leren, zelfs van de slechte games:

 

De toekomst van gaming

Ook interessant is te zien hoe snel de techniek gaat. Onderstaande video was nog maar een paar jaar geleden een impressie van hoe games er in de toekomst uit zouden gaan zien.

Inmiddels is het met de mogelijkheden van VR al zover dat we dit soort games kunnen maken:

Sinterklaas is weer in het land!

De sint is weer in het land
Dat betekent: pakjes in de mand
Waarom niet een gameskool cursus erbij?
Met de kortingscode is iedereen blij

Tot en met 5 december:

15% korting op de extreme budget cursus met de code: sint2016
25% korting op de gamedesign cursus met de code: piet2016

img_20150831_120405

gamecadeau's
gamecadeau’s

 

Nieuw: Workshops!

Vanaf het najaar 2016 gaan we geregeld Gamedesign bijeenkomsten (workshops) houden. Tijdens zo’n workshop gaan we dieper in op bepaalde thema’s en kan je samen met andere gamebouwers en met docenten werken aan onderdelen van het vak gamedesign.

workshop2

De eerste workshops zijn een workshops voor beginners met Gamemaker Studio, een workshop Concept Game Art en een workshop Game Muziek.

Later komen er nog geregeld nieuwe workshops bij dus hou deze site in de gaten!

Meer informatie over de inhoud van de workshops kan je vinden op onze workshop pagina of stuur ons een berichtje met je vragen.

 

Inspiratie

Soms is het interessant om terug te kijken naar oude  spellen en speelapparaten die er waren voor de tijd van de videogames: zoals flipperkasten. Deze prachtige jaren 70 kasten kwamen we tegen afgelopen zomer en ze werkten nog allemaal! Leuk om te zien hoeveel variaties er waren en wat voor elementen de flipperkast-ontwerpers toepasten om hun kast interessant te maken.

Tenslotte ook een prachtige mechanische voetbaltafel:

IMG_20160809_192738

Inspiratie voor gamedesigners en leuk om (opnieuw) te ontdekken!

Zomerkorting op Gameskool

gameskool online

Voor als het even geen mooi weer is: begin deze zomervakantie met gameskool met korting. Je leert op een leuke manier games te bouwen met alles wat daarbij komt (van animatie, tot sounds tot en met programmeren). Tot 1 augustus geven we korting:

15% op de extreme budget cursus met de code: 15korting
25% op de gamedesign cursus (met begeleiding) met de code: 25korting

Ga naar www.gameskool.org om je aan te melden. Let op de korting is geldig TOT 1 augustus (dus niet tot en met 😉 )

gameskool zomercursus gamedesiign

Oud Gamescool cursist begint kickstarter project voor educatieve app

Rosalie de Klerk is een oudcursist van de lerarenopleiding van Gamescool. Zij behaalde haar diploma een paar maanden geleden. En nu is ze zelf een kickstarter project begonnen voor het ontwikkelen van een educatieve app op een mobieltje: de RekenAutomaat. Lees hieronder meer over het project of zie de projectpagina op kickstarter

calculatorgames rekengames rekenautomaat2


Ben jij het nieuwe rekenwonder van de 21e eeuw?
Daag iedereen dan nu uit!

Lees verder Oud Gamescool cursist begint kickstarter project voor educatieve app

Gameonderzoek

Game-gerelateerde video wordt alsmaar populairder door platforms zoals YouTube en Twitch. De totale waarde van gaming video content wordt geschat op ca. $3,8 miljard wereldwijd. Doordat het voor iedereen ook steeds makkelijker wordt om zelf video te maken, wordt het aanbod ook steeds groter. Naar aanleiding hiervan wordt er een onderzoek gedaan over het kijkgedrag van game-gerelateerde video in Nederland bij mannen tussen de 18 en 35 jaar. Er is voor deze doelgroep gekozen omdat deze mannen voor veel adverteerders commercieel interessant zijn als het gaat om gaming. De resultaten van het onderzoek moeten meer inzicht geven in o.a. de motieven van de doelgroep en hoe vaak verschillende soorten game-gerelateerde video worden bekeken. De uitkomst van dit onderzoek wordt in de eerste helft van juni dit jaar bekend gemaakt.

We zouden het zeer op prijs stellen als je mee wilt doen aan dit onderzoek. Het invullen van de enquête duurt ongeveer vijf minuten en kan tot en met 3 mei 2016. De resultaten worden anoniem verwerkt.

Klik hier om deel te nemen aan de enquête:

http://thesistools.com/gamevideo

We zijn weer online!

De site www.gameskool.nl is ge-update (hoe schrijf je dat in correct Nederlands?) en we hopen dat jullie de nieuwe site mooi vinden. Of eigenlijk siteS, want we hebben nu ook www.gameskool.org, een aparte omgeving waar alle gamedesign cursussen en lessen op staan en komen te staan.

Ja, de komende maanden verwachten we nieuwe cursussen op gebied van gaming en gamedevelopment! Dus hou onze site in de gaten.

Om te vieren dat we een vernieuwde site hebben krijg je een week lang 15% korting als je nu begint met een nieuwe cursus gamedesign (of extreme budget, of lerarenopleiding). De code daarvoor is: nieuwesite

paper based gamedesign

Laat ons weten als je nog een dode link tegenkomt!