Werken in de gameindustrie

Voor wie droomt van een baan (of freelance job) in de gamesector ga ik een serie schrijven over de mogelijkheden, kansen en voorwaarden van diegenen die in de gameindustrie willen werken.

Welke beroepen heb je bij gamebedrijven?

Hieronder schets ik de belangrijkste beroepen (rollen) bij gamebedrijven. Natuurlijk heb je daar ook boekhouders, schoonmakers, PNO medewerkers, en dergelijke, daar heb ik het nu even niet over. Het gaat over de banen die rechtstreeks betrokken zijn bij gamedevelopment.

De belangrijkste rollen bij gamedevelopment zijn:

In komende posts zal ik deze rollen verder bespreken: wat je ervoor moet kunnen, welke opleiding(en) je ervoor kunt doen en hoe de kansen zijn op een baan. Wordt vervolgd.Kijk tot die tijd ook eens op www.gamesindustrie.nl voor wat er zoal in Nederland gebeurt op gamegebied.

Gamebouwers in actie

3 comments

  1. [...] je overweegt om te gaan werken in de gameindustrie en een opleiding zoekt op universitair niveau kan je ook eens kijken bij: de TU’s [...]

  2. [...] Packt trouwens ook een aantal prima boeken heeft uitgegeven) maar voor diegenen die zouden willen werken in de gameindustrie is de Unreal Engine misschien wel interessanter om te leren. De Unreal Engine (ook wel UDK [...]

  3. […] laatste blog in de serie over banen in de gameindustrie gaat over gametesters. Het is misschien wel een van de meest voorkomende droombanen: de hele dag op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *