Professioneel gamen

Het valt natuurlijk onder de jongens- (en meisjes-)dromen: je geld verdienen met gamen. Ik bedoel niet met het maken van games, maar met het spelen van games. En dan niet een baantje als gametester (dat verdient niet zo veel), maar een vrij bestaan als professionele Starcraft, Unreal of EA soccergame speler. Met de daarbij behorende roem, fanbase en natuurlijk bergen met geld.

De volkskrant heeft er een aardig stukje over geschreven maar nog leuker zijn de reacties eronder. Games hebben last van een imago van op de bank hangende jongeren, verslaving, geweld en zinloos tijdverdrijf. Maar waarom zou schaken wel een sport zijn en het minstens net zo tactische Starcraft niet? Ook fysieke games (DDR) zijn net zo sportief en inspannend als – laten we zeggen – curling of synchroonzwemmen ;-).

Laten we niet vergeten dat de leeftijd ook een belangrijke rol speelt. Ook daarin lijkt het op een echte sport.  Na je vijfentwintigste nemen je reflexen snel af. Dan maak je als ‘senior’ nog wel een kans in de turned based strategy games, maar alles wat real time is kan je wel vergeten. Ik probeer het al niet meer om het op te nemen tegen (getrainde) fps spelers.

Meer info: progaming.startpagina.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *