games voor mobiele telefoons ontwikkelen

Ik geloof steeds meer in de kracht van 1 tool for all platforms ‘oplossingen’ . Met gamemaker kan je nu voor MAC en PC ontwikkelen en html5 games maar binnenkort kan je met de studio versie van Gamemaker ook games (native) voor Iphone/Ipad/Ipod (IOS), android, psp en vast nog meer.

Tijd is meer games
Het gaat om productietijd. Natuurlijk is het ‘mooier’ als je een team hebt dat native games codeert voor Ios, en native voor Android en native voor PSP enzovoort. Het is alleen onbetaalbaar of, als je een zolderkamergamebedrijf hebt: je hebt gewoon de tijd niet voor al dat dubbele werk en al die kennis van al die verschillende platformen.

Toch is het vaak nodig – als je op meerdere die platforms wilt publiceren – om iets te weten de doelplatforms. Je kunt je game wel maken in een tool als Cocos2d, unity of Gamemaker, maar na het publiceren is soms optimalisatie nodig. Of het programmeren van functionaliteiten die nu net niet in Gamemaker zitten (bijvoorbeeld het gebruiken van de microfoon van je iphone).

Voor beginners die Android willen verkennen (zowel de animatiekant als de code kant) is dit wellicht een aardige start. Over het coderen voor Iphone later nog meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *