Gamedesigner cursussen

Ja bij Gameskool ben je op het goede adres voor een gamedesigner cursus. Maar, en dat is maar goed ook, er zijn concurrenten die ook een cursus gamedesign(er) aanbieden. Onder het mom van ‘wij van WC eend adviseren WC eend’ zijn we niet te beroerd om de verschillende cursussen gamedesign die er bestaan eens naast elkaar te zetten. Aan jou dan de keus!

MBO en HBO gamedesign
Allereerst moeten we duidelijk maken dat we hier cursussen bedoelen niet de reguliere MBO en HBO gamedesign opleidingen zoals je die aan het Mediacollege in Amsterdam of de HKU kunt volgen en die een paar jaar duren. Het gaat om cursussen die je naast je studie of werk kunt volgen om het vak van gamedesign te leren en die maximaal een paar maanden duren.

LOI gamedesign
Bij de LOI kan je al wat langer een cursus gamedesign volgen die bestaat uit 9 lessen. Er wordt gewerkt met het boek Games ontwerpen met Gamemaker. Dit is overigens een prima boek om gamemaker mee te leren, maar het is ook wel wat aan de “verouderende” kant. Zo werkt het boek nog met Gamemaker 7 maar in de praktijk werken we inmiddels al met Gamemaker Studio (dat is versie 9 of 10 als je de ’tussenversie’ Gamemaker HTML5 meetelt.)

Voor het leren van Gameplay wordt er gewerkt met het Engelstalige boek Player Centered Design. Meer info over de cursus LOI gamedesign kan je hier vinden. De cursus kost 429 euro.

NHA Gamedesign CursusĀ 

Ook de NHA heeft een cursus om gamedesigner te worden. Deze cursus bestaat uit 16 lessen. Ook de NHA werkt met bovenstaand boek (Games ontwerpen met Game Maker) en met Engelstalige boeken. Je moet er dus aardig goed zijn in Engels om onderdelen te snappen en deelexamens te halen. NHA geeft laagste prijsgarantie, maar de cursus kost 299 euro (er is een plek waar het minder kost šŸ˜‰ ).

Laudius

Ook de gamedesigner cursus van Laudius belooft de laagste prijs en is net iets goedkoper dan NHA, namelijk 279 euro (maar dus nog steeds een stuk duurder dan Gameskool). Het aantal lessen is niet helemaal duidelijk, maar het moet te doen zijn in 4 maanden volgens eigen zeggen. De cursus richt zich vooral op het leren van Gamemaker en daarbuiten is er minder aanbod van stof.

Zoek de verschillen

Hoe hebben we het aangepakt bij de ontwikkeling van Gameskool? Allereerst hebben we niet voor boeken gekozen, maar voor interactief materiaal dat online staat. Onze ervaring is dat dat veel sneller en prettiger leert. Dingen die je af en toe moet nalezen krijg je van ons als downloadable PDF. Omdat de gamewereld zo snel ontwikkelt, proberen wij de stof up to date te houden en werken we dus met de laatste versies van gamebouw software (e.g. Gamemaker studio). Je leert bij Gameskool niet alleen Gamemaker maar ook software voor Gameaudio, Gamesprites, 3d modelling (Blender en the Unreal Development Kit). Daarnaast leer je vaardigheden die handig zijn bij zowel het ontwikkelen van je eigen game als het bij hetĀ werken in de gameindustrie, zoals het testen van games. Gameskool is gebouwd door mensen uit de gamewereld en ook de docenten werken in de gamewereld. Tenslotte werkt het leerproces van Gameskool meer in groepen. Je overlegt niet alleen met je docent, maar ook met je medecursisten. Goed voor inspiratie en motivatie. Oh ja en we zijn echt het goedkoopste! Meer info over gameskool vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *