Gameskool review

Eerder gaven we aan dat we reviewers zochten, vanochtend kregen we onderstaande review van Michael Stoelinga, oudcursist van Gameskool.

Review Gameskool.nl

Inleiding:

Wil je naast games spelen ook games maken? Maar kom je niet uit al die moeilijke codes van Javascript, C#, Visual Basic, Python of Pascal? Dan ben je bij Gameskool.nl aan het juiste adres! Gameskool is een cursus waarbij je leert werken met de populaire tool Game Maker, wat ooit begon als hobbytool, maar is uitgegroeid tot een serieuze game develop tool. In Gameskool word je wegwijs gemaakt in Game Maker en leer je het programma van top tot teen kennen. Eerst begin je nog simpel met D&D acties (drag and drop, letterlijk ‘sleep en laat los’) maar naarmate je verder komt in de cursus wordt het steeds moeilijker en leer je ook met variabelen, arrays en andere codes te werken. De programmeertaal die Game Maker gebruikt is GML (Game Maker Language). Naast het programmeren leer je ook wat een goede game is, wanneer een game een game is, hoe je games moet testen en andere filosofische aspecten op het game gebied.

Alle begin is makkelijk …

Hoewel het gezegde luidt ‘alle begin is moeilijk’ is dat niet het geval bij Gameskool. Daar begin je makkelijk en wordt alles duidelijk uitgelegd, je leert wat alle knopjes inhouden en hoe je de D&D acties moet gebruiken. Daarnaast krijg je ook theoretische lessen zoals de geschiedenis van games, gamegenres en gamedesign principes. Dit zijn leuke lessen en je leert er veel van.

Daarna ga je naar een wat moeilijker gedeelte, maar ga je nog wel verder met D&D. Nadat je dat hebt afgerond leer je hoe je games moet testen, gamemuziek moet maken en dan ben je klaar om te leren programmeren met GML!

In het begin zijn de lessen erg makkelijk en niet zo interessant voor degenen die al een beetje kennis van Game Maker hebben. Maar als je nog geen kennis hebt van Game Maker is het de perfecte basis. Naargelang je verder komt, wordt de lesstof steeds interessanter. Daarnaast heb je bij elke les ook extra oefenstof en tutorials die niet verplicht zijn, maar vaak wel de moeite waard zijn om te doen. Ook is er bij bijna ieder onderwerp een eindtoets waar je een cijfer voor krijgt, deze komt op je rapport te staan.

screenshot -RPG les
screenshot -RPG les

De lesmethode:

Bij sommige cursussen krijg je een boek thuisgestuurd die je moet uitwerken, maar Gameskool is volledig online. Er wordt gebruik gemaakt van Adobe Flash Player video’s. Dit zijn video’s waarin je heel duidelijk dingen kunt uitleggen, om de zoveel tijd komt er een knop waarop OK staat zodat je de zojuist voorgedane stappen zelf kunt proberen en daarna weer verder kunt gaan. Dit is een fijne manier van uitleg. De theoretische uitleg geschiedt gewoon via ‘normale’ tekst. Als je een les voltooid hebt kun je die afvinken zodat je weet wat je al wel gedaan hebt en wat nog niet.

Daarnaast kun je, als je vragen hebt, die ieder moment stellen op het forum, je krijgt dan erg snel antwoord van Wouter Baars (oprichter van de cursus) of van een medecursist. Het is leuk dat er in de cursus ook steeds een interview zit met een game designer, sound designer of iemand anders.

Conclusie:

Als je games wilt leren maken maar niet weet waar je moet beginnen dan is Gameskool de perfecte oplossing! Het is een goede cursus en als je die hebt afgerond krijg je een mooi certificaat en kun je verder aan de slag met games maken. Daarnaast is het ook een leuke cursus en word je niet overspoeld met alleen maar theorie! Er is echter één minpunt aan de cursus, en dat is dat het in het begin veel te makkelijk is, maar naarmate je verder komt is dat niet meer zo. De cursus is zeker de moeite waard!

Eén reactie op “Gameskool review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *