Een gamedesign document schrijven

Voor wie een baan als gamedesigner ambieert in een grotere gameproductie hebben we lesmateriaal bijgevoegd over hoe een gamedesign document te schrijven. Bij de les krijg je nu een template die je kan invullen met de onderdelen van je game.

Jouw game een goed idee?

Bij kleinere gameproducties is het waarschijnlijk niet nodig maar wat als jij de nieuwe ‘world of warcraft’ (maar dan anders) hebt bedacht en je bent op zoek naar financiers voor je project. Dan zul je eea. moeten uitwerken in een gameplan (het gamedesign document dus). Het gaat er namelijk om:

  • financiers te overtuigen
  • je team op 1 lijn te krijgen (wie moet wat doen)
  • beter in te kunnen schatten hoeveel werk je idee is (heeft de game 5 karakters of 1012 verschillende karakters die allemaal geanimeerd moeten worden?)

P1180125

 

Het schrijven van een gamedesign document is een flinke klus, maar als je een goed uitgewerkt document hebt, kan je ermee de boer op. En op zijn minst kan je hem ook mooi toevoegen aan je portfolio voor als je de gameindustrie in wilt. Interesse om het te leren? Doe mee met Gameskool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *