Wat vinden de deelnemers van Gameskool?

logo_kleur-hellendHet is weer tijd voor een update van de feedback/reviews die we krijgen van de deelnemers aan de gamedesign cursus van Gameskool. We vroegen de deelnemers halverwege het programma de volgende vraag

Wat vond je van de lessen?

Dit is wat de cursisten ons vertelden:

1. (bevindingen) Wat vond je van de lessen?

 • Goed, leuke les! Niks op aan te merken.
 • Boeiend, vooral het idee over ‘Hoe je een game verzint’, niet in termen denken als: een maffia apen game, maar in termen als een spel waarin een soort dier schiet.
 • Tot nu toe vind ik de lessen goed in elkaar gezet, niet te moeilijk, goed opgebouwd.
 • Deze eerste paar lessen waren wel leuk met game maker werken
  Het enigste wat mij stoort is als ik de knop verder gaan indruk en krijg een download file ik niet meer verder kan gaan ik moet dat terug naar de hoofdstukken en opzoeken waar ik gebleven was ..ook als ik op cijfer lijst druk is het niet helemaal duidelijk welke toetsen ik waar moet doen het is allemaal een beetje chaos
 • Ik vond de lessen erg interessant en leuk. Je leert al snel praktisch met game maker omgaan.
 • Ik vond alle lessen goed te doen. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk, eigenlijk goed op niveau. Ik vond de les van Chris Crawford wel een erg lange zit.
 • Ik vind het erg interessant. Ik ben nu ook meer te weten gekomen over hoe games eigenlijk werden gemaakt. En eigenlijk spelen we allemaal het zelfde spel maar dan in nieuw jasje en andere spelmechanics
 • Zeer goed!
  Uitstekend werk, goed gedaan.
  Persoonlijk dacht ik dat het niet zo breed op alles zou ingaan, en dat het soms een beetje moeilijk zou zijn. maar al bij al. Uitstekend!
 • De lessen zijn tot nu toe eenvoudig maar leerzaam.
 • Tot nog toe vond ik de lessen erg interessant en gemakkelijk te volgen.
 • Ik vond het goed en modern, het enige kritiek wat ik kan verzinnen is redundant wall of text’s. Iedereen die met games zijn opgegroeit weten wat game genre’s zijn, dat lijkt mij tenminste.
 • tot nu toe vind ik de lessen best leuk.
 • Lesmateriaal:
  Informatief en duidelijk. Veel nieuwe inzichten over wat een spel nu eigenlijk tot een goed spel maakt. Veel bronnen van informatie en ook veel suggesties voor boeken e.d. Ideaal! Toetsen:
  Sommige vragen zijn niet geheel duidelijk. Meer in de zin dat deze op meerdere manieren kunnen worden opgevat. Ook kwam ik in de laatste toets een vraag tegen waarin bij de antwoorden gesproken werd over “pech” (om een winnende speler af te remmen). Ik ging er vanuit dat dit een fout antwoord was, aangezien “pech” als een spelbreker wordt gezien (een goede game biedt controle, toch? ;-)). Dit bleek dus niet het geval te zijn. Dat was een beetje verwarrend…
 • Erg leuk. Fijn is dat theorie en praktijk worden afgewisseld. Ook de toelichting bij het vullen van de database is fijn: zo weet je waarmee je bezig bent (geen “kunstje” leren). Ook is het prettig op elk moment een les te kunnen stoppen en daarna weer verder gaan.
 • Ik vind het wel interressant, maar wel veel theorie tot nu toe. Ik heb wel zin om in programma’s zoals UDK te werken.
 • Ze zijn heel erg leuk en leerzaam, zelfs voor iemand die veel ervaring heeft met Gamemaker zoals ik
 • Erg informatief en goede opbouw door variatie tussen leesmateriaal, filmpjes, oefeningen en toetsen. Ik mis wel een directere vorm van vragen stellen, naast de mogelijkheid via de fora.
 • De lessen waren goed. Uiteraard waren sommige lessen leuker dan andere, maar dat hoort erbij.
 • ik vindt de lessen interessant en jullie leggen alles goed uit. in de filmpjes over gamemaker snap ik alles
 • duidelijk, wel redelijk makkelijk
 • Zeer leerzaam, ik ben heel anders naar games gaan kijken
 • duidelijk, af en toe lange video’s, tot nu toe allemaal wel uitdagend, niet te moeilijk
 • Tot nu toe goed. Wat mij betreft een goede opzet, en de (historische) context maakt dat je goed kan begrijpen waarom iets op een bepaalde manier wordt aangevlogen.
 • Zeer informatief en goed te doen!
 • Ik vind het top dat de lessen gevarieerd zijn met algemene informatie over games, dus niet zich helemaal vast pint aan GameMaker. Wat ik jammer vind, maar wel begrijpelijk, is dat de GameMaker lessen tot nu toe alleen ingaan op de drag-and-drop acties. Al met de eerste game loop ik tegen beperkingen aan. Ik ben meer iemand van het code werk, in het verleden heb ik wat programmeerwerk gedaan met o.a. turbo pascal en VB 6.0
 • goed en leuk, al heb ik zelf wat last met begrijpen.
  ik zou meer begrijpen als er filmpjes waren ”hoe” je bepaalden dingen doet maar ik kom er nu nog wel uit
 • Goed, maar een beetje te veel van het zelfde.
 • De informatie was zeer interessant. Dit hoofdstuk bestond uit veel theorie en de filmpjes duurden soms erg lang. En we hadden net geleerd dat een film wel erg lineair is en daarom soms een beetje saai :).
 • ik vond de lessen tot nu toe goed gaan sory voor ev laate reactie ik zeg het wel waar ik nu ben
 • Prima tot nu toe
 • Op zich goed te volgen, soms een beetje te kinderlijk gebracht. Heb het idee dat tot nu toe het niveau een beetje laagdrempelig is en vraag me vooral af in welke mate de volgende lessen in moeilijkheidsgraad zullen stijgen.
 • Tot nu toe duidelijk. Ik ben een meisje van 13 en raad zeker aan om zoiets te doen het is makkelijk aangegeven wat je moet doen! Alleen zijn er soms filmpjes die wat lang zijn maar wel super interessant zijn
 • ik vind het tot nu toe erg leuk om te doen.
 • Op zich wel interessant maar enigszins rommelig.De opmaak en de layout van de pagina’s zijn niet altijd even overzichtelijk.
  De tutorials vertonen hier en daar onduidelijkheden en mogen wat aanvulling.
  Bovendien zou ik als aanbeveling geven om aan het einde van een les in gms, te laten zien wat er had moeten gebeuren.
 • Ik vond het in het begin wel moeizaam gaan, soms teveel documenten lezen alvorens je aan het “echte werk” begint, dus het zelf werken in Gamemaker. Nu nadat ik erin ben gekomen vind ik het wel goed gaan. Het nadeel is wel als je ergens meezit dat je dan twee dagen of meer moet wachten op een antwoord. Dus dan kan je motivatie hierdoor ook wegzakken. Maar verder ben ik tot nu toe wel tevreden hoe het gaat, alleen zou ik sneller een feedback willen ontvangen.
 • Ging best wel, zijn niet echt al te moeilijk
 • Ik vond het leerzaam, want nu heb ik een beter beeld van hoe je met Gamemaker moet omgaan en hoe zo’n systeem in elkaar zit. Ik begrijp nu ook hoe je voorwerpen acties kan laten doen en hoe de computer daarover denkt. Ik weet ook dat Gamemaker nog meer voor mij in petto heeft en ik heb ook zin om meer erover te leren en te ontdekken.
 • Leerzaam, misschien een beetje verouderd.
 • Ik vond ze tot nu toe leuk, ook omdat ze heel duidelijk waren.
 • Ik vond dat het afwisselen van theorie en praktijk tussen de blokken een goed idee, alleen vind ik dat de praktijklessen nog wat beter aan kunnen sluiten op de theorie lessen. Er wordt bijvoorbeeld een heel stuk verteld over hoe je op ideeën kunt komen voor games, maar er zijn daar geen opdrachten bij. Verder helpen de filmpjes bij de theorie goed als verduidelijking. Het is wel een beetje irritant dat er stiltes zijn in sommige van de lesfilmpjes, daardoor lijkt het net alsof je een heel stuk mist. Tot slot vind ik de lessen tot nu toe goed en leerzaam.
 • Erg leuk, soms erg lange stiltes in de uitleg filmpjes (waarom weet ik niet) maar voor de rest heel duidelijk!
 • prima zo
 • Leuk en informatief. Ik heb er wat aan.

  De antwoorden kwamen van de deelnemers die de afgelopen tijd hebben meegedaan met de cursus. Als er problemen zijn gemeld probeerden we die altijd zo snel mogelijk op te lossen. Met name op gebied van het verduidelijken van de navigatie en het beschikbaar maken van de stof op tablets hebben we afgelopen half jaar gameskool geupgrade. En we blijven dat doen!

Op dit moment zijn er ruim 100 cursisten actief in Gameskool. Meld je aan om ook mee te doen via www.gameskool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *