Vernieuwde opleiding gamedesign

Gameskool bestaat al 13 jaar en het was tijd om eens goed te vernieuwen. Nu is de keuze simpeler geworden: als je gamedesign wilt leren, bieden we je alle disciplines (gamedesign, game art en programmeren) aan in 1 module. Daarbij hebben we de prijzen verlaagd zodat je niet meer hoeft te kiezen en het toch toegankelijk is voor iedereen. Er zijn twee typen opleiding: met begeleiding van een docent (op afstand via de elearning module) en eentje die “doe het zelf is”. In deze DIY variant leer je hetzelfde en krijg je dezelfde stof maar je krijgt feedback en antwoord op je vragen van de andere deelnemers in plaats van een van de docenten uit het team. Deze cursus hebben we lekker voordelig gemaakt en kost maar 49 euro (*). Nog nooit kon je voor zo weinig leren hoe je eigen game kunt maken.

De onderdelen van de opleidingen zijn:

  • Gamemaker Studio2
  • Gamedesign (concept van games, waaronder ook boordspellen)
  • Game art (2d met een kleine introductie op 3d)
  • Programmeren in BASIC en/of Javascript
  • Gamesound

Het programma van de opleiding is heel compleet en alles wat je nodig hebt om je eerste games te maken. Maar als je onderdelen minder interessant vindt of al weet kan je die gerust overslaan. Dus ook als je alleen interesse hebt in het grafische deel van games bouwen of juist meer het technische onderdeel dan doe je alleen die onderdelen. Of je kijkt kort rond in de andere modules om er een beeld van te krijgen en dan richt je je vooral op wat je diepgaander wil leren. Hieronder zie je een video van games die gemaakt zijn met Gamemaker als voorbeeld van wat er zoal mogelijk is met deze tool

Ga naar https://gameskool.nl/cursussen-en-workshops/ voor meer informatie over de 2 opleidingen. Veel plezier en succes met het maken van je games!