2d game art

Hieronder staat de ‘oude’ cursus Gameskool. Deze module is niet meer te koop. Je kan het lesmateriaal wel gratis bekijken op www.gameskool.org , zonder begeleiding.

Deze cursus is niet beschikbaar:

In de module 2d gameart leer je hoe je je eigen gamesprites tekent en ze animeert voor gebruik in je game.

De technieken die je leert beginnen met papier en potlood. Je leert hoe je gamekarakters en gamefiguren te schetsen in verschillende stijlen. Daarna kan je de sprites verder bewerken en klaarmaken voor je game met een van de vele grafische pakketten (Photoshop, Illustrator, the Gimp, Inkscape of eventueel gewoon Paint of een ingebouwde sprite editor uit een game engine.).

Je kan zelf het programma kiezen waar je mee werkt, zowel de professionele pakketten als de gratis en open source pakketten zijn geschikt voor deze cursus.

gamekarakter tekenen

Wat je leert in deze cursus:

 • Concept game art bedenken en uitwerken
 • Kleurgebruik
 • Vormgebruik toepassen
 • Diverse tekentechnieken
 • Het ‘karakter’ van je sprite zichtbaar maken (overdrijven)
 • Animatietechnieken
 • Verschillende game stijlen toepassen

Doelgroep:

 • Iedereen die game vormgeving wil leren
 • Ter voorbereiding van een gamedesign opleiding
 • Iedereen die beter wil leren tekenen (analoog en digitaal)
 • Iedereen die een eigen game of game concept wil kunnen vormgeven

Niveau: beginners tot half gevorderd

Inhoud:

De module bestaat uit 4 online lesblokken: Concept art, Kleurgebruik, Game karakters en Animatie.   Het lesmateriaal bestaat uit: uitleg door middel van video en tutorials, korte teksten, voorbeelden en oefeningen. In de cursus maak je zelf tekeningen maken van je eigen game figuren die je instuurt aan de docent. Hij kijkt ze na en geeft je eventueel tips voor verbeteringen. Diverse technieken komen hierbij aan bod. Als je alle oefeningen gedaan hebt. krijg je een certificaat. De lessen staan allemaal online en je kan beginnen wanneer je wilt.

Benodigdheden:
Om deze module te doen heb je nodig: papier en (kleur)potloden. Indien gewenst kan je ook met andere materialen werken (zoals bijvoorbeeld verf of krijt). Een scanner of een digitaal fototoestel (bv. die op je mobieltje) heb je nodig. Verder heb je een of meer van de volgende grafische pakketten nodig: Photoshop, Illustrator, Inkscape, Gimp, Paint, of een van de vele andere grafische pakketten.  En natuurlijk een PC, Mac of tablet om de cursus te bekijken.

Deze moduleis een onderdeel van de grotere opleiding Gamedesign Compleet of Gamedesign DIY (do it yourself). Bij de DIY opleiding heb je geen begeleiding van een docent, maar krijg je wel alle stof tot je beschikking.

Duur van deze module: plus minus 3 maanden (op basis van een paar uur per week er aan werken). Je mag maximaal 1/2  jaar over deze module doen.

Prijs:
Gamedesign Compleet opleiding:  250 euro
Gamedesign DIY opleiding: 49 euro.

Aanmelden:
Aanmelden voor de Gamedesign Compleet opleiding via deze link
Aanmelden voor de Gamedesign DIY opleiding gaat via deze link

Cursusduur: plus minus 3 maanden (op basis van een paar uur per week er aan werken). Je mag maximaal 1 jaar over deze cursus doen.

Certificaat: Indien je deze cursus met een voldoende afrondt krijg je een certificaat. Om te slagen moet je huiswerk inleveren (handschetsen en digitale schetsen) en slagen voor toetsen. Je hoeft niet alle andere cursussen te doen om dit certificaat te halen.