tot 25% korting in mei op gameskool cursussen!

Van 1 tot en met 10 mei krijg je 15 % korting op de extreme budget cursus gamedesign en zelf 25% korting op de gamedesign cursus met docent begeleiding.

Ga naar de signup om een account te maken en kies na bevestiging van je account via je email je cursus uit.

De code die je moet invoeren na het opnieuw inloggen is: meivakantie (allemaal kleine letters).

Gameskool screenshot
Gameskool screenshot

NB. de korting is niet geldig voor de gamescool lerarenopleiding

Wat kan je maken met Gamemaker Studio?

Gameskool is weer bereikbaar!

Hehe,

Wat is updaten en upgraden toch een gedoe. Gelukkig doet alles het weer. Je kan weer inloggen en meedoen op:

https://gameskool.nl/onlineschool/

Tot ziens in de gameskool!

We zijn even uit de lucht voor onderhoud

Gameskool is tijdelijk dicht voor onderhoud aan onze servers. Niet schrikken als het even niet werkt. We zijn weer zo snel mogelijk online.

IMG_20141023_144635

Edit: het duurde allemaal langer dan gepland, maar het einde komt in zicht. Kijk op dit blog voor het laatste update nieuws!

En de korting van Santa dan….?

Heb je de sinterklaaskorting gemist? Geen nood! Santa wil natuurlijk niet onderdoen voor Sinterklaas en komt ook met 15% korting! Bovendien, de eerste 7 aanmeldingen voor de volledige gamedesign cursus (met begeleiding) krijgen ook een exemplaar van het gamedesign boek “Games ontwerpen met Gamemaker” (twv 24,95 euro) en het boek “Start Here” (twv. 7,50 euro) erbij. Dat is dus korting met een 2 boeken erbij!

gamedesign boek
(alleen bij de volledig begeleide cursus. De extreme budget cursus krijgt alleen korting)

Hoe werkt het?

 • meld je aan bij gameskool en kies de cursus die je wilt doen
 • gebruik bij betaling de code: santa (NB geldig tot en met 26 december 2014). Je krijgt daarmee 15% korting
 • Als je de volledige cursus met begeleiding hebt gekozen: stuur ons een mailtje (via het contactformulier) met daarin je naam en adres. We sturen dan zsm de boeken naar je toe, tenminste als je tot de eerste 7 behoort die zich hebben aangemeld.
 • De actie voor de korting loopt tot uiterlijk 26 december, de actie voor de boeken geldt voor de eerste 7 aanmelders van de volledige cursus gamedesign. Het boek is niet in combinatie met andere kortingsacties.

15% sinterklaaskorting

De sint is weer in het land
hij is met een vliegtuig geland

oh nee hij komt met de boot
en de kleur van zijn pakje is weer rood

over de kleur van zijn helper Piet
hebben we het lekker niet

maar nu snel verder naar gameskool
want met 15% korting leer je daar een boel

Kortingscode: sinterklaas
Geldig tot 5 december

Uitslag van de prijsvraag

We hebben hele grappige en mooie inzendingen gekregen. Aan ons de taak om uit deze inzendingen winnaars te selecteren. De volgende deelnemers hebben een  prijs gewonnen:

Categorie Game idee:

 1. Gijs van Boxtel
 2. Judith Schouten
 3. Anne van Dijk

Categorie Game art:

 1. Jan Spoelstra
 2. Marianne Janssen
 3. Peter van Boven

De winnaars hebben bericht gekregen. We hebben veel plezier beleefd aan de prijsvraag en we hopen dat jullie het ook leuk vonden om mee te doen. Als je niet gewonnen hebt: Binnenkort organiseren we vast weer wat! Hou dit blog dus goed in de gaten of wordt lid van onze facebook community.

gamedesigners prijsvraag

 

Lerarenopleiding

Er is een speciale gamedesign cursus voor mensen werkzaam in het onderwijs (docenten PO en VO bijvoorbeeld of MBO docenten). In deze cursus leer je hoe je zelf games bouwt, zodat je dat daarna ook met je leerlingen kan doen. Verder wordt je gamekennis bijgespijkerd (wat voor de wat oudere docent wel handig is 😉 ). Verder krijg je lesmateriaal en hebben we het over het toepassen van zogenaamde serious games en gamification binnen onderwijs.

Dit najaar start er weer een nieuwe groep met deelnemers (maar je kan trouwens elk moment van het jaar aanhaken en beginnen, al het materiaal staat online en iedereen werkt in zijn of haar eigen tempo). Ook zijn er een paar keer per jaar bijeenkomsten.

Meer informatie over deze lerarencursus gamedesign vindt je op de website van Gamescool (let op met een C niet met een K!)

 

games toepassen in de klas

games toepassen in de klas

Gameskool prijsvraag: win mooie prijzen!

Win een gratis gamedesign cursus, een extreme budget cursus of een boek over gamedesign met jouw game idee of game art

Gameskool organiseert een prijsvraag. Heb jij een tof gameidee of kan jij heel goed gamegraphics ontwerpen? Doe dan mee met onze wedstrijd. Je kan een gratis deelname winnen aan Gameskool, waarmee wellicht jouw carriere als gamedesigner kan beginnen.

Hoe werkt het?

Je kan op 2 manieren meedoen:

1. Stuur voor 25 oktober of een gameidee in (beschreven in maximaal een half a-4tje) in Word format of .txt of open office format. Beschrijf waar jouw game over gaat en wat je als speler doet in het spel. Bedenk dus een concept voor de spelregels. Een (max 1) schets van het speelscherm mag je bijvoegen. Als je idee langer is dan een half a-4tje of als je meer schetsen bijvoegt, ben je gediskwalificeerd dus hou het compact!

en/of:

2. Stuur voor 25 oktober een tekening van jouw gamefiguur in. Al dan niet lostaand of in een level. Op maximaal 1 a-4tje. Je moet je file digitaal insturen als .jpeg of .png file. Let op: bewaar je bronmateriaal. Je moet namelijk kunnen aantonen dat je de gameart (tekening) zelf gemaakt hebt. Hoe je het gedaan hebt maakt ons niet uit. Met Photoshop, the Gimp, een 3d pakket, met de hand en een foto of scanner, leef je uit!

Tips:

We blijven natuurlijk een gamedesign school dus kijk goed naar onderstaande video’s over hoe je een gameidee kan ontwikkelen en waar je op moet letten bij je concept:

Ook als je een game-image als inzending wilt sturen (optie 2), kijk dan eens hoe de designer in onderstaande video het heeft aangepakt (maar bedenk dat er nog veel meer wegen en grafische stijlen zijn):

Wat kan je winnen?

In beide mogelijkheden van de prijsvraag (game-idee of game-art) geven we 3 prijzen weg aan de winnaars:

 1. Hoofdprijs (2x): gratis deelname aan Gameskool twv 199,- euro
 2. tweede prijs (2x): gratis deelname aan de budget cursus van Gameskool twv. 49,- euro
 3. derde prijs: het boek “Games Maken met Gamemaker” twv. 24,95 euro

Als je nu al wilt beginnen met gameskool en je wint daarna deze prijsvraag, dan mag je de prijs aan iemand anders geven of dan geven we je het inschrijfgeld van je cursus gameskool terug.

Data en adres:

Stuur je creatie voor 25 oktober naar emailadres: prijsvraag AT gameskool PUNT nl (vervang de hoofdletters door een @ en een .).

Tenslotte

Na 25 oktober krijgen de winnaars zo snel mogelijk bericht. Bekenden, familie, vrienden van gameskool mogen niet meedoen (helaas). Over de (uitslag van de ) prijsvraag wordt verder niet gecorrespondeerd. De inzending blijft van jou, maar we mogen hem wel eventueel gebruiken voor publiciteit. Veel plezier en veel succes!

Vervolgopleidingen na Gameskool?

Gameskool is een brede basisopleiding in alle (nou ja de belangrijkste dan ;-)) aspecten van gamedesign en gamedevelopment. Je leert er hoe je zelf een game ontwerpt, hoe je graphics en animaties maakt en hoe je een game technisch in elkaar zet. Verder maak je kennis met een aantal belangrijke tools voor gamedevelopment zoals een aantal game engines, tekensoftware (photoshop, Gimp, 3d modelling, e.a.). De hele inhoudsopgave van de cursus Gameskool kan je hier vinden.

Na het diploma Gameskool?

Ook afgelopen weekeinde zijn er weer een paar cursisten geslaagd voor Gameskool (bij deze gefeliciteerd). Van een van hen kreeg ik de vraag: hoe verder? Sommige cursisten doen Gameskool om zich voor te bereiden op een van de reguliere opleidingen gamedesign aan een MBO, HBO of universiteit. Soms moet je daar namelijk een toelatingsexamen doen om er binnen te komen, maar ook als dat niet zo is, is het handig om een goede start te maken. Anderen willen gewoon zelf leren hoe je een game kunt maken. Dat allemaal leer je bij Gameskool. Als je Gameskool hebt doorlopen in een aantal maanden, kan je je eigen game ontwerpen en maken. Je hebt een brede basis en je kan ermee creatief aan de slag!

UnityGameskool
Maar ik wil nog meer gamedesign leren!

Ook als gamedesigner ben je nooit uitgeleerd, dus er is een wereld na Gameskool. Misschien wil je je wel specialiseren in een van de disciplines van Gamedesign. Omdat Gameskool zo breed is opgezet (je leert er de basis van zowel de technische kant van gamedesign als de conceptuele als de kunstzinnige (graphics en sounds), heb je een goed overzicht van de verschillende richtingen waarin je je verder kunt ontwikkelen. Misschien wil je vooral verder als gameontwerper, of als graphisch artiest, of als projectleider bij gameprojecten, of als gametester of als programmeur. Voor al die specialisaties zijn er prima vervolgcursussen te vinden, bijvoorbeeld: